De Heikamp

Over De Heikamp

Pannenkoekrestaurant, een monumentale boerderij in de bossen van Staatsbosbeheer, naast de grootste heggendoolhof van Europa. In de wintermaanden worden er naast pannenkoeken ook winterse specialiteiten geserveerd, zoals erwtensoep, pannenkoek met hazepeper. Groot buitenterras met 175 zitplaatsen. In overleg is het mogelijk diverse buffetten te serveren en de mogelijkheid voor het houden van een feest/partij.
Een startpunt voor diverse wandel-en fietsroutes, o.a het kabouterpad (wandelroute, voor de allerkleinsten) en de zevensprong(fietsroute naar de verfilming van het boek van Tonke Dragt).
Pannenkoekboerderij De Heikamp heeft al meerdere keren bewezen tot de absolute top van Nederland te behoren.
Wij maken van uw moment een belevenis. 
 
Al meer dan 40 jaar valt onze pannenkoekboerderij bij jong en ouder in de smaak. Daaromheen vindt u nu even unieke als sfeervolle locaties voor uiteenlopende feesten en partijen.
Of als vertrekpunt voor een relaxte wandeling of uitdagende klimpartij in het aangrenzende Klimbos. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, De Heikamp zorgt voor het lekkerste avontuur van de Achterhoek.

De Boerangerie
U beleeft uw mooiste momenten in De Boerangerie. In deze geheel glazen boerderij is buiten binnen en binnen buiten. Zowel als gesloten zaal als overdekt terras staat De Boerangerie garant voor een adembenemende ambiance.
(max. 80 personen)
De Bosveranda
Aan de rand van het Klimbos vindt u De Bosveranda. Deze verhoogde veranda is een aanwinst voor iedereen die van een natuurlijke setting houdt. Met een “catwalk” die uitmondt in het bos krijgt u de aandacht die u verdient. De flexibele overkapping kan afhankelijk van het weer worden geopend of gesloten. Een haardkachel en/of terrasverwarmers maken de sfeer compleet.
(20 -120 personen)
De Hooiberg
Zoekt u wat meer privacy dan zien wij u graag terug in de Hooiberg;een authentieke rietgedekte vierkante hooiberg. Hier vindt u een bijzonderknusse ruimte waar u volledig tot uzelf komt. Wij zorgen voor de benodigde warmte.
(max. 26 personen)
Terras met uitzicht
Ook voor lunches, barbecues en buffetten is De Heikamp de ultieme plek. U kunt bij ons op verschillende terrassen genieten van een fantastisch uitzicht op de landerijen, het bos en de authentieke boerderij. Alleen het weer is niet te bestellen!

Als eerste in Nederland verbouwt Pannenkoekboerderij De Heikamp graan op eigen bodem.

Het land ligt pal naast de monumentale boerderij. “Je kunt vanaf het terras de tarwe zien groeien, hoe mooi is dat?” zegt eigenaar Bert van Zijtveld enthousiast.
“Al meer dan 40 jaar proberen we ons te onderscheiden door bijzondere pannenkoeken te bakken op basis van mijn grootmoeders recept en met mooie ingrediënten.
Zo werkte mijn moeder, de oprichtster van De Heikamp, al en zo hebben wij dit voort mogen zetten.
Het graan dat we gebruiken werd altijd al speciaal voor ons gemalen bij de molen op natuursteen. Maar nog niet eerder hebben we het graan ook zelf verbouwd.
Dit idee past heel natuurlijk in wat we altijd al deden en het is daarom bijzonder dat we het niet eerder uitgevoerd hebben. De grond ligt eigenlijk al die tijd te wachten op dit gebruik. Eerlijker en puurder kan het niet. Daar groeit het, hier kun je het eten. Wij weten precies wat er wel en niet met het graan gebeurt, het groeit onder onze neus en wordt door ons verwerkt.
Onbezorgd genieten van rust en ruimte. De dag plukken met een lekkere pannenkoek. Een feest maken van een familie- of vrijgezellendag. Of dromen van de mooiste dag… Spelen in de natuur, of kiezen voor een spannend klimavontuur. Het begint allemaal bij De Heikamp.