Reurlse Midwinterhoornwandeling 2021

22e Editie Reurlse Midwinterhoornwandeling.

Een enthousiaste groep Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent t/m Driekoningen op hun midwinterhoorns om hiermee de geboorte van het Christuskind aan te kondigen of zoals ook wel gezegd wordt om de boze geesten te verdrijven. Blazen na 6 januari geldt als taboe. Niet voor niets noemt men deze hoorn de midwinterhoorn.  U kunt kiezen uit drie afstanden. De looptijd is ca. 2 - 5 uur, afhankelijk van welke afstand u kiest.

Het zijn schitterende wandelingen die veel door de bossen van Ruurlo en soms zelfs over privéterreinen gaan. Verspreid over de routes staan de Midwinterhoornblazers opgesteld. Afwisselend in het landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt. De route kan worden gevolgd door te luisteren naar hun geluid. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden folklore.

Het verhaal over de traditionele achtergrond van de midwinterhoorn zal voor menigeen boeiend zijn. Onderweg kunt u wat nuttigen bij de koek-en zopietenten. Bij  “De Heikamp” wordt een demonstratie Midwinterhoorn maken gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers aan de tocht de kans om ook eens op zo’n hoorn te blazen.

Starten kan van 10.00 -14.00 uur bij de Heikamp, Hengeloseweg 2.

De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van: - Staatsbosbeheer, de wandelaars mogen hier deze dag te gast zijn, - Buurtvereniging De Bruil e.o., zij zijn betrokken bij de organisatie en verzorgen o.a. de koek- en zopietenten, - De Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, -  “De Heikamp” als initiatiefnemer en VVV Ruurlo als promotor.

Details

Soort evenement
Wandeltocht

Wanneer
28 november 2021 vanaf 10:00 tot 14:00

Waar
Hengeloseweg 2, Ruurlo