Portretschilder Fulco de Vos vertelt hoe hij de Publieksprijs won

Met de Portretprijs streeft men ernaar om de hedendaagse portretkunst in Nederland naar een niveau te brengen dat zich laat vergelijken met dat van de Gouden Eeuw. Hoe bereik je als autodidact zo’n hoog niveau? Fulco licht een tipje van de sluier op tijdens een presentatie op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, om 14.30 uur in de Dorpskerk in Ruurlo.

Fulco de Vos is geen traditioneel kunstenaar van huis uit. Hij heeft geen kunstacademie gevolgd, maar zich de kunst in de praktijk en met meerdere opleidingen eigen gemaakt. Het begon met een introductiecursus schilderen, maar daarna, zegt hij, “ging het van kwaad tot erger”. Het schildervirus had hem te pakken. Er volgden Master Classes in Nederland en Engeland. Hij stortte zich op het kopiëren van grote meesters. Over zijn ‘leerweg’, zijn gedrevenheid en de totstandkoming van ’De Fysicus’ vertelt hij op 26 mei.

Het aantal zitplaatsen op de tribune in de ontmoetingsruimte van de Dorpskerk is beperkt. Aanmelding vooraf via info@goodlookinginruurlo.nl is aan te raden. Bij heel veel belangstelling wordt de lezing om 15.30 uur herhaald. Maar ook dan geldt: vol is vol.

Het bijwonen van de presentatie is gratis. Wie vooraf of daarna alle 67 schilderijen en beelden bij Good Looking in Ruurlo wil zien, koopt een entreebewijs in de expositiezaal in De Smidse.

Details

Soort evenement
Lezing

Wanneer
26 mei 2022 vanaf 14:30

Waar
Dorpskerk Ruurlo