Muziek uit de tijd van Rembrandt bij Kunstkring Ruurlo

Met trio Cordevento (Corde e Vento) beleeft u een onvergetelijke middag op wereldniveau! De kern van het in 2006 opgerichte en internationaal gevierde ensemble bestaat uit Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (barokgitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel). Bij het Grachtenfestival in 2001 speelden Izhar en Erik het nummer 'Chaconne' van componist Corbetta. Dit schitterende muziekstuk wordt in Ruurlo ook voor het voetlicht gebracht. Zowel Erik als Izhar waren in 2011 winnaar van de Nederlandse muziekprijs, een zeer prestigieuze prijs die door heel veel musici zeer wordt begeerd. In 2011 speelden de beide musici weer tijdens het Grachtenfestival. Eens te meer een teken dat zij zeer goed zijn. Het trio is erin geslaagd om de virtuoze muziek van de 17e eeuw nieuw leven in te blazen. Het haalt zijn inspiratie uit de Barokke kunstmuziek en de ‘popmuziek’ van de 17e eeuw. Cordevento speelde op diverse festivals en podia in binnen- en buitenland. Zo had het in 2007 de eer om het openingsconcert te verzorgen van de Berliner Tage für Alte Musik. Komend seizoen zullen de musici concerten geven op diverse belangrijke podia in Europa, maar eerst komen zij naar Ruurlo. Daar kijken we reikhalzend naar uit. Want wij kennen Izhar Elias al jaren als een voortreffelijke gitarist, die telkens weer in staat is om voor een verrassing te zorgen. Zowel met de samenstelling van het programma als met de musici, die hij meebrengt. Ongetwijfeld wordt de kennismaking met Erik en Alessandru er ook één om nooit te vergeten.
Tijdens het concert worden beelden vertoond van de kunstwerken van expositie 'Rembrandt in Ruurlo'. Voor meer informatie over deze expositie zie https://kunstkringruurlo.nl/exposities/kunst-zoals-rembrandt/.
Kaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar via http://www.kunstkringruurlo.nl/kaarten-bestellen/ en in Ruurlo bij Everwennink t/o de Coöp en Groot Jebbink bloemen. Aan de kassa kosten de kaarten € 20,00 (geen pin).

13 oktober 2019 vanaf 15:00

Kulturhus