Lidy Blijdorp & Julien Brocal

Lidy Blijdorp (cello) en Julien Brocal (piano) nemen ons mee op een muzikale reis naar de mooiste plekken in Europa. Met muziek, geïnspireerd door de natuur, gecomponeerd door componisten voor wie de emotie leidend is bij de creatie van hun muzikale werk. De heftige emotie van Beethoven, naast de verstilde van Schumann en Ravel. Uitgevoerd door twee jonge, bijzonder getalenteerde musici. Waarborg voor een unieke muziekervaring.

Lidy Blijdorp, een jonge, gepassioneerde celliste met een uitzonderlijk verhalende kracht, wordt geprezen om haar ‘adembenemende muzikaliteit’ (Amsterdamse Cellobiënnale). Ze studeerde af aan het conservatorium van Parijs met de hoogste onderscheiding (1ère Prix avec Felicitations, 2011). Lidy speelde onlangs haar Artist Diploma Recital in de prestigieuze Queen Elisabeth Music Chapel, waar ze studeerde bij Gary Hoffman.

‘Poëzie, spontaniteit, ingetogenheid en een diep gevoel voor structuur en bewustzijn van geluid zijn zeldzame kwaliteiten waarmee hij begiftigd is’. Lyrische woorden van de vermaarde pianiste Maria João Pires over de jonge pianist Julien Brocal, toen zij hem hoorde spelen in de Cité de la Musique in Parijs. Sinds dat moment gaven zij veel gezamenlijke optredens die zonder uitzondering alle enthousiast werden ontvangen.

Details

Soort evenement
Muziek

Wanneer
8 maart 2020 vanaf 15:00

Waar
Theaterzaal Kulturhus

Categorieën