Expositie Verre Gezichten Dichtbij

Bijzondere kunstexpositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ verbindt 

Nederlandse kunstenaars en vluchteling-kunstenaars 

 

RUURLO – Met de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ van 9 mei t/m 22 juni in Ruurlo (Achterhoek) laten 25 Nederlandse beeldend kunstenaars en naar Nederland gevluchte kunstenaars zien hoe kunst kan verbinden. Soms werken ze samen aan een kunstwerk, soms werken ze apart. Ze brengen met zo’n 35 portretten (2D en 3D) in beeld wat talentvolle nieuwkomers voor ons land betekenen. 

 

 ‘Verbinding’ is een sleutelwoord op de expositie. Zowel de deelnemende kunstenaars als de geportretteerden voelen die verbinding. De bezoekers van de expositie gaan ervaren hoe kunst mensen tot elkaar brengt.  

 

Ruime belangstelling 

De organisatoren zijn blij met de deelname van zowel Nederlandse portretkunstenaars als getalenteerde kunstenaars onder de vluchtelingen, die soms samen hun werk laten zien.  

Het gekozen thema voor deze expositie blijkt beeldend kunstenaars aan te spreken. Er zijn veel aanmeldingen ontvangen van kunstenaars die met hun – vaak speciaal daarvoor gemaakte – schilderijen en beelden een bijdrage willen leveren aan ‘Verre Gezichten Dichtbij’. Daaruit is een selectie gemaakt wat resulteert in een unieke expositie met werk van hoog niveau van kunstenaars uit heel Nederland. 

 

Motivatie van kunstenaars  

De organisatoren hebben bij de ontwikkeling van deze expositie dankbaar gebruik gemaakt van de inbreng van een aantal beeldend kunstenaars die bij eerdere exposities in Ruurlo ook al hun werk lieten zien. Hun motivatie om zich aan de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ te verbinden, lees je in de bijlage.  

 

De website van de expositie wordt nog steeds aangevuld, maar op www.verregezichtendichtbij.nl krijg je al een goed beeld van wat bezoekers van de expositie mogen verwachten.  

Foto's

Details

Soort evenement
expositie

Wanneer
9 mei 2024 t/m 22 juni 2024 vanaf 11:00 tot 17:00

Waar
Galerie De Smidse

Categorieën