Expositie Good Looking – Portretkunst in Ruurlo

Van 9 mei t/m 20 juni wordt in Ruurlo een collectie bijzondere portretten van hoog niveau geëxposeerd. In totaal presenteren 35 kunstenaars een geschilderd of gebeeldhouwd portret. Daarnaast presenteren zij ook vrij werk, veelal geen portret.

De expositie met als titel ‘Good Looking – Portretkunst in Ruurlo’ is het vervolg op de uitermate succesvolle expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe’ met Mathilde Willink als thema. Deze expositie trok in de maanden mei en juni 2019 ruim 3.000 bezoekers.

De Nederlandse Portretprijs

De keuze voor een portrettenexpositie in Ruurlo is mede geïnspireerd door de ervaringen van de stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP). Nederland heeft op het gebied van portretkunst in vorige eeuwen een rijke traditie opgebouwd. Met de portretprijs wil DNP die traditie in ere houden.

Er zijn nog steeds veel kunstenaars die zich toeleggen op portretten op een hoog artistiek niveau. Vorig jaar stuurden maar liefst 1254 amateur- en professionele kunstenaars schilderijen en beelden in die meedongen naar De Nederlandse Portretprijs 2019. Daarvan werden er 50 genomineerd door een deskundige jury onder leiding van Rudi Ekkart. Vele genomineerden, waaronder nagenoeg alle prijswinnaars, presenteren hun werk in mei en juni in Ruurlo. 

Het grote aantal inzendingen voor DNP, maar ook de  kijkcijfers van een tv-programma als ‘Sterren op het doek’, tonen aan hoe de portretkunst in Nederland nog leeft. Men verwacht in Ruurlo daarom veel belangstelling voor ‘Good Looking’.

Jaarlijks

Een aantal enthousiaste kunstliefhebbers in Ruurlo streeft ernaar om jaarlijks in een daarvoor speciaal ingerichte galerie gedurende een beperkt aantal weken kunst van hoog niveau te presenteren. Met het voor DNP genomineerde werk is men ook in 2020 weer van kwaliteit verzekerd.

Wie ‘schilderijen in Ruurlo’ hoort, denkt al gauw aan de werken van Carel Willink in Museum MORE in Kasteel Ruurlo. ‘Good Looking’ staat daar echter geheel los van. Voor de portretten wordt van 9 mei t/m 20 juni een speciale expositieruimte/galerie ingericht. Daarnaast zal een deel van de expositie mogelijk in de 700 jaar oude en recent verbouwde Dorpskerk te bewonderen zijn.

Evenals bij ‘Mathilde’ zullen veel kunstliefhebbers ongetwijfeld van de gelegenheid gebruik maken om zowel de tijdelijk portrettenexpositie in het centrum van Ruurlo als – op loopafstand - Museum MORE / Kasteel Ruurlo te bezoeken.

Details

Soort evenement
Expositie

Wanneer
9 mei 2020 t/m 20 juni 2020 vanaf 00:00

Waar
Centrum Ruurlo

Categorieën