1 Eik & 14 Kunstenaars te zien bij VVV Ruurlo

Borculose Beeldhouwer en Vormgever Dolf Bierhuizen die op persoonlijk initiatief maar liefst veertien Berkellandse Kunstenaars heeft verzameld om aan dit bijzondere "houtproject" mee te werken.

Ieder met zijn eigen discipline zoals beeldhouwen, hout draaien, keramiek, recycle kunst, combi pyrografie, abstracte technieken, houtbewerkers, combi bronsgieten, boomkunst carving, combi metaalbewerken, keramagiek en beeldende kunst.

Op 17 februari 2022 is er aan 't Rijkenbarg in Ruurlo een Zomereik van 20 meter met een omtrek van 3.60 m beschikbaar gesteld door de gemeente Berkelland en aldaar tussen twee stormen door omgezaagd.

De deelnemende kunstenaars hebben een gedeelte van de eik uitgezocht en hebben vorig jaar keihard gewerkt om hun kunstwerk op tijd klaar te hebben .

De expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars heeft eerst 3 maanden in Borculo in het Gemeentehuis van Berkelland gestaan

Daarna 3 maanden in het Boerderijtje nabij de Mallumse molen in Eibergen beschikbaar gesteld door de Stichting Eibergse Molens .

De laatste 3 maanden bij Natuurpark Kronenkamp in Neede in het gebouw het Filter van de voormalige waterzuivering.

Het zijn allemaal mooie plekken geweest voor onze expositie maar we gaan nu weer verhuizen en wel naar de plaats waar de eik vandaan komt dus de Eik komt weer thuis in Ruurlo.

v.a. 29 September tot 29 december staan de Kunstwerken bij het VVV Ruurlo Kerkplein 20 Ruurlo

 Waar ze dagelijks te zien zal zijn - let wel op de Openingstijden van VVV Ruurlo : ma t/m vrij: 10:00 uur - 16:00 uur, zaterdag van 10:00 14:00 uur. 

Let op : vanaf woensdag 27 december geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Details

Soort evenement
Expositie

Wanneer
29 september 2023 t/m 29 december 2023 vanaf 10:00

Waar
VVV Ruurlo, Kerkplein 20