Tuschinski Trio speelt filmmelodieën

In 2011 stond het trio ook al eens op het podium van de KunstKring Ruurlo en het publiek was lovend. Reden waarom de dames opnieuw zijn uitgenodigd. Sopraan Lisette Emmink raakte menig gevoelige snaar tijdens een prachtig gezongen lied. Velen waren onder de indruk van violiste Camilla van der Kooij; weer anderen roemden de uitstekende pianobegeleiding van Josje Goudswaard. Een ware verrassing was de samenzang van Josje en Camilla, die bij diverse nummers hun zangkwaliteiten lieten horen. Met hoge verwachtingen wordt dan ook uitgekeken naar het nieuwe concertprogramma van dit muzikale trio.
Het programma 'La Vita è Bella' is een prachtige verzameling werken van nieuwe en oude filmcomponisten. Van Bizet (Habanera), Brahms (Hongarian Waltz no.5) en Händel (Lascia Ch’io Pianga) tot Badelt (Pirates of the Caribbean), Webber (Memory) en Rota (Parla Più Piano). Gecombineerd met filmthema’s uit bijvoorbeeld The Godfather, Les Miserables, Titanic en Lord of the Rings, vormen deze meesterwerkjes een perfecte combinatie van populaire filmthema’s en in films voorkomende klassieke werken.
De eigen arrangementen voor piano, sopraan en viool komen volledig tot hun recht in bijvoorbeeld het 'Fly' van Ludovico Einaudi (Intouchables), 'The Shire' van Howard Shore (Lord of the Rings), 'Walking in the air' van Howard Blake (The Snowman) en natuurlijk de titelsong 'Life is Beautiful' (La Vita è Bella).
 

Details

Soort evenement
Muziek

Wanneer
3 februari 2019 vanaf 15:00

Waar
Kulturhus, Nieuwe Weg 5

Categorieën