Tskhadadze en Elias

Op zondagmiddag 21 januari komt gitarist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, Izhar Elias naar Ruurlo, opnieuw op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo. Hij speelt parels voor gitaar en weet zich daarbij deze keer in het uitstekende gezelschap van vermaard klarinettist Levan Tskhadadze. Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo en begint om 15 uur.
Er ontspint zich een virtuoos muzikaal gesprek tussen twee bijzondere topmusici. Levan Tskhadadze, klarinet en Izhar Elias, gitaar, converseren met elkaar via hun instrumenten in een genre-overstijgend programma. Levan en Izhar zijn opzoek gegaan naar de individuele taal van componisten over de hele wereld. Zo is een melange van romantische muziek, operavariaties, jazz-invloeden, Argentijns-Joodse klanken en filmmuziek uit Georgië ontstaan. Zij spelen werken van o.a. G. Rossini, G. Verdi, G. Kancheli en Osvaldo Noé Golijov.
Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is inmiddels een vertrouwd gezicht bij de KunstKring Ruurlo. Voor de vierde keer geeft hij er acte de présence. Naast zijn bijzondere muzikale gaven heeft hij het talent ontwikkeld om een unieke chemie tot stand te brengen tussen zijn instrument en andersoortige instrumenten van collega’s.
Izhar Elias verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.
In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, als allereerste gitarist in de geschiedenis van de prijs. Hij gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid Oost Azië, Australië en de VS. Als solist werkte hij met orkesten als het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Nederlands Symfonie Orkest en Het Gelders Orkest.
Levan Tskhadadze (Georgië, 1983) is grondlegger en artistiek directeur van het Tbilisi Blazers Festival. Hij wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende musici van zijn generatie. Hij is een gepassioneerd kamermusicus en heeft opgetreden met ensembles als het Ruysdael Kwartet en de Salzburger Kamersolisten. Hij zet zich bovendien in voor de ontwikkeling en uitvoering van veel educatieve projecten in zijn geboorteland Georgië.
Toegangskaarten à 20,00 zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop,  bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de zaal kosten de kaarten € 22,50.
Kijk voor informatie over al onze activiteiten op onze website www.kunstkringruurlo.nl

muziek

21 januari 2018 vanaf 15:00