Prisma Kwartet in Kulturhus

Opnieuw is de KunstKring Ruurlo erin geslaagd jonge, zeer getalenteerde musici naar Ruurlo te halen. Dit keer gaat het om vier jonge, internationaal vermaarde musici die zich vooral onderscheiden door de bijzondere combinatie van muziekinstrumenten: de luit en mandoline, de blokfluit, de viool en de viola da gamba. Het Prisma Kwartet brengt een verrassend muzikaal programma over het voetlicht op zondag 25 februari om 15.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo.
Astreos, god van de schemering, trouwt met Aurora, godin van de dageraad. Tussen het vallen van de avond en het ochtendgloren, in de schemering, brachten zijn veel kinderen voort, waaronder de vier winden: Zefiro, de zachte wind van de lente, Notos, de hitte-stormen in de zomer, Euros, het onweer van de herfst en Boreas tenslotte verbeeldt de kilte van de winter. Het Prisma Kwartet is op zoek gegaan naar de kenmerken van de vier seizoenswinden en heeft vervolgens met deze ontdekkingen verbinding gelegd met en overeenkomsten gezocht tussen Italiaanse componisten uit de 17e eeuw, waaronder Giovanni Da Palestrina.
En daarin zijn Alon Sariel (mandoline en luit), Dávid Budai (viola da gamba), Franciska Anna Hajdu (viool) en Elisabeth Champollion (blokfluit) voortreffelijk geslaagd. Overtuigend weten zij de verschillende stemmingen en emoties, opgeroepen door de vier jaargetijden, muzikaal sprankelend tot leven te wekken.
Het Prisma Kwartet heeft in zijn nog betrekkelijk korte bestaan wereldwijd faam verworven. Het bezette de podia in veel Europese landen en won belangrijke internationale concoursen, waaronder de Audience Price. Een citaat uit een recensie: ‘Prisma betoverde haar publiek, dat in de ban was van hun muzikaliteit, perfecte chemie tussen de musici, de verfijning en het zichtbare plezier in het samen musiceren’.
Toegangskaarten à 20,00 zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop,  bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de zaal kosten de kaarten € 22,50.
 

Details

Soort evenement
muziek

Wanneer
25 februari 2018 vanaf 15:00

Waar
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo

Categorieën