Koningsdag met Zuid-Amerikaanse swing in Kulturhus Ruurlo

De KunstKring Ruurlo zal aan Koningsdag op donderdag 27 april een extra feestelijk karakter geven met muziek van het kwartet Flor de Amor. Deze groep Nederlandse musici staat garant voor een wervelend optreden met swingende Zuid-Amerikaanse ritmes, soms onderbroken door eenvoudige, ontroerende ballades. Dit concert wordt in samenwerking met de Oranjevereniging Ruurlo georganiseerd. Met het traditionele glaasje oranjebitter zal worden getoost op de gezondheid van de koning. Het concert vindt plaats in de theaterzaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo en begint om 20.30 uur.
Dit optreden staat in het teken van hun in 2017 uitgebrachte nieuwe CD ‘La Ultima Roca’ en werd tijdens vele optredens sindsdien door het publiek lovend ontvangen. Een Zuid-Amerikaanse avond die je ontroert en niet meer loslaat. Zangeres en gitariste Sandra Coelers raakt de snaren van het gevoel met haar expressieve, warme en wendbare stem. Contra-bassiste Marlon van Mook laat de band treinen als een stoomlocomotief. Fluitiste Marjolein Kempen blaast met haar klankimprovisaties het wat zoete imago van haar instrument omver en accordeonist Fried Manders speelt de volle maan en sterren van de hemel. De teksten en composities zijn grotendeels van eigen hand, geïnspireerd door levenservaring en verdiept vakmanschap. Er zijn nieuwe opgetogen ritmes en af en toe een ballade met de charme van de eenvoud. Flor de Amor is persoonlijker geworden, de Zuid-Amerikaanse klanken hebben een vrijer karakter gekregen. De betekenis van de teksten krijgt een belangrijker plaats en zal dan ook bij het publiek een diepere weerklank vinden. Ervaar het zelf en laat je meenemen door dit viertal ras musici! Een opwindender afsluiting van Koningsdag 2018 is met dit muzikale kwartet moeilijk voorstelbaar!
Toegangskaarten à 17,50 zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop, bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de zaal kosten de kaarten € 20,00.
Kijk voor informatie over al onze activiteiten op onze website www.kunstkringruurlo.nl

muziek

27 april 2018 vanaf 20:30