Ierse ballades en andere internationale muziek in Theater Onder de Molen.

Theater Onder de Molen vervolgt het najaarsprogramma op vrijdagavond 29 september met de groep Yentl Flavour.
Ierse ballades, Jiddische liederen, Spaans temperament, een Franse Chanson en zeker ook eigen werk staan, afgewisseld met instrument als en enkele klassieke titels, allemaal op het programma bij “Theater onder de Molen” op 29 september a.s. Melancholie, humor, klanken van liefde, wanhoop en geluk, zorgen voor afwisseling in stijlen, inhoud en sfeer bij een optreden van Yentl Flavour.
De groep wordt gevormd door Anna Maria Roos, zang, Lizelore Molier, viool en zang en Allert van der Heijden op gitaren en mandoline. Zij hebben elkaar gevonden in het brengen van muziek die raakt, ontroert en af en toe de zinnen verzet. Anna Maria vindt het een uitdaging om met haar stem recht te doen aan de zo verschillende stijlen die klinken. Enkele liederen zijn van haar hand. Lizelore speelde als violiste in meerdere symfonieorkesten en uiteindelijk bleek de plek in een trio beter te passen; het geeft meer uitdaging en ruimte aan eigen inbreng en bovendien kan zij nu ook nog met haar stem werken! Zij heeft een eigen vioolpraktijk. Allert heeft zich als gitarist via allerlei stromingen en bij heel verschillende muzikale activiteiten ontwikkeld van pop tot klassiek.
Recensie
Bart Mendelson, die als journalist recenseerde, omschrijft het zo: “Yentl Flavour bestaat als trio nu zes jaar en is de kinderschoenen duidelijk ontgroeid. Samen hebben ze meer dan voldoende ervaring om een boeiend avondvullend programma neer te zetten. Bij een concert worden grote thema’s niet geschuwd. Om bijvoorbeeld Song of songs uit de Mauthausen-cyclus van Theodorakis te brengen moet je stevig in je schoenen staan. Dat geldt ook voor Eli, eli lama azavtoni. Doorleefd en integer worden deze nummers gebracht. Wie nu denkt dat een concert van Yentl Flavour vooral zwaar en beladen is heeft het mis. Met wiegeliedjes als Summertime en Rohzinkes mit Mandlen weet het trio op een heel andere wijze te ontroeren. Veel kleine muziekgezelschappen maken de keuze voor één genre, voor andere groepen is dat te beperkend. Yentl Flavour is zo’n groep.”
Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20:00 uur. De toegangsprijs is € 10,00 (excl. consumpties). Kaarten kunnen via de website worden besteld, maar ook aan de zaal worden gekocht.
Dit bijzondere theater heeft een beperkte capaciteit. Vooraf reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via de website www.theateronderdemolen.nl. Op deze website vindt u tevens het volledige programma van het theater.

29 september 2017 vanaf 20:00

Lindeseweg 29, Vorden