Expositie van Wildlifeschilder Erik Wessels bij de Luifel

Erik Wessels uit Ruurlo is geboren en getogen In Hengelo Gelderland (Gld). Op jonge leeftijd was hij al gefascineerd door de natuur en begon met  tekenen en schilderen van met name vogels en inheemse dieren. Ondanks dat zijn vader hem aanraadde om een grafische opleiding te volgen koos hij voor elektrotechniek. Tijdens zijn opleiding raakte het tekenen en schilderen buiten beeld. Naar aanleiding van een TV uitzending kwam het enthousiasme weer terug en pakte hij naast zijn werk het tekenen en schilderen van dieren en natuur weer op. Deze liefhebberij is inmiddels uitgegroeid tot een passie waar hij dagelijkse mee bezig is.
Door de tijd heen heeft hij studies gevolgd voor het verbeteren van zijn schildertechniek. Hij schildert bij voorkeur met acrylverf. Belangrijk vindt hij de dieren zo te schilderen dat hun emoties als het ware te voelen zijn. Met name de sprekende blik in de ogen wil hij zo natuurlijk mogelijk en realistisch proberen te vangen met het penseel. Hij legt de lat steeds hoger om daarmee een steeds beter resultaat te verkrijgen.
Belangrijke inspiratiebronnen en grote voorbeelden zijn de beroemde wildlifeschilders Robert Bateman, Carl Benders en Raymond Harris Ching en Rien Poortvliet. Bij Robert Bateman heeft hij in Canada speciale studies gevolgd.
Een belangrijk motto voor Erik is dat mensen van zijn werk genieten, dat zij anders naar dieren in hun leefomgeving kijken en daardoor beseffen hoe fantastisch de natuur is.
De expositie loopt van dinsdag 9 juli tot dinsdag 20 augustus 2019 en is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur.

 

Foto's

Details

Soort evenement
Expositie

Wanneer
9 juli 2019 t/m 20 augustus 2019 vanaf 10:00

Waar
Gastronomie de Luifel

Categorieën