Exotische mix van Surinaamse muziek en lekkere hapjes

Ronald Snijders wordt wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd. Hij wordt geroemd om zijn aanstekelijke manier van improviseren en zijn kwaliteit om bijvoorbeeld Surinaamse muziek te mixen met jazz. Zijn carrière omspant inmiddels al vele decennia. Hij speelde vaak op het North Sea Jazz Festival en in het Concertgebouw. Inmiddels is hij ook geridderd vanwege zijn culturele, muzikale inspanningen om Westerse muziek te verbinden met exotische klanken.
De basisstijl van het Trio Bungu Bungu is kaseko, een vorm van Surinaamse dansmuziek. Het ensemble wordt gevormd door drummer Erik Snellink die de typische kasekobeat volledig tot zijn recht laat komen. Verder Frank Ong-Alok die de basgitaar bespeelt en  tevens de leadzanger is. En tenslotte Wolfram Reisiger die op accordeon de gebruikelijke samenstelling van instrumenten bij kaseko doorbreekt en daarin een unieke plaats geeft. De muziek van het trio is zeer dansbaar en raakt iedereen met een beetje gevoel voor ritme. Vooral Creoolse, Indiaanse en Chinese roots geven het trio een onmiskenbaar multicultureel karakter. Door een uitgekiend samenspel en muzikale interactie tussen fluitist Ronald Snijders en het trio ontstaat een exotische sound die swingt en uitnodigt tot dansen.
De Surinaamse lunch bestaat uit diverse hapjes, zoals saotosoep, broodje Pom, broodje Kouseband met kip of tahoe, Roti wrap, pastei, bruine bonen met rijst. De hapjes (van €2,00 tot €6,00) worden contant afgerekend met de kokkin.
Op de infomarkt geven docenten informatie over hun cursussen en laten cursisten hun werk zien. Meer informatie over de infomarkt staat op de website.
De toegang tot het concert is gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.
Reserveren voor de lunch met opgave van het aantal personen: muziek@kunstkringruurlo.nl.
Kijk voor meer informatie op www.kunstkringruurlo.nl/muziek.

17 februari 2019 vanaf 13:00

Kulturhus, Nieuwe Weg 5