Argentijnse Tango bij Kunstkring Ruurlo

De drie musici zijn klassiek opgeleid aan de topconservatoria van Den Haag, Amsterdam en Brussel. Daarna verpandden zij hun hart aan de warmbloedige tango. De musici van Tango Por Tres hebben intensief tangomuzieklessen gevolgd bij diverse Argentijnse meesters en aan de wereldmuziek- afdeling van het Rotterdams conservatorium Codarts.
Ze spelen in een voor de tangomuziek ongebruikelijke combinatie van viool, fluit en piano. Toch heeft deze bezetting een historische achtergrond. De eerste instrumenten in de tango waren de viool en fluit; deze vormden, vaak samen met gitaar en soms met bandoneon, het orquesta tipica criolla. Later verscheen de piano ten tonele en verdween de fluit wat uit beeld, terwijl de bandoneon een vaste plek in het orkest veroverde. Tango Por Tres brengt oud en nieuw weer samen door de originele tango-instrumenten te combineren met de piano.
Het repertoire reikt van oude meesters als Julio de Caro en Juan Carlos Cobián, via componisten uit de hoogtijdagen als Horacio Salgán en Astor Piazzolla, tot hedendaagse componisten als Carel Kraayenhof, Ramiro Gallo, Gustavo Beytelmann en de leden van het ensemble zelf. Tango Por Tres speelt uitsluitend eigen arrangementen om de buitengewone combinatie van instrumenten optimaal te kunnen benutten.
De in België woonachtige Amerikaan Stephen Meyer is plaatsvervangend aanvoerder tweede violen in La Monnaie/De Munt Opera te Brussel. In 2016 heeft hij zijn master Tangomuziek cum laude afgesloten aan het Rotterdams Conservatorium Codarts; hij studeerde ook af aan Yale University (magna cum laude) en het Conservatorium van Parijs.
De Nederlands-Argentijnse fluitiste Jacqueline van der Zwan studeerde cum laude af aan zowel het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als het Amsterdams Conservatorium. Ze speelt regelmatig in de meest prestigieuze orkesten van Nederland, zoals Het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch en het Residentie Orkest.
De Nederlandse pianiste Anna van Nieukerken treedt op in vele grote en kleine zalen in Nederland en daarnaast in o.a. Finland, Indonesië, Duitsland en Amerika. Ze is naast pianist een begenadigd componist en arrangeur. Ze sloot haar master Piano Solo en Kamermuziek af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Kaarten à € 17,50  kun je bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop.
De workshop kost € 12,50 p.p. Ook hiervoor kun je kaarten bestellen via bovengenoemde site. Wacht niet te lang met bestellen, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

29 september 2018 vanaf 20:30

Kulturhus, Nieuwe Weg 5